main-bg

Përmbyllet afati për aplikim të subjekteve politike për çertifikim për pjesëmarrje në Zgjedhjet Lokale 2017

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se është përmbyllur afati për aplikim për çertifikim të Subjekteve Politike që duan të marrin pjesë në Zgjedhjet Lokale për Kryetarë të Komunave dhe për Kuvende Komunale, që do të mbahen më 22 tetor 2017.

Gjatë kësaj periudhe dy mujore (22 qershor – 22 gusht) kanë aplikuar gjithsejt: 91 Subjekte Politike, si në vijim: 

  • 35 Parti Politike; 
  • 1   Koalicione; 
  • 30 Iniciativa Qytetare; dhe 
  • 25 Kandidatë të Pavarur (për Kryetar Komune apo për Kuvende Komunale, në komuna të ndryshme). 


NR/Br./No

AKRONIMI

SKRACENICA

ACRONYM

KOALICIONET POLITIKE

POLITICKE KOALICIJE

POLITICAL COALITIONS

1

VAKAT

KOALICIJA VAKAT

AKRONIMI

EMRI I PARTIS POLITIKE

NAZIV POLITICKE PARTIJE

NAME OF POLITICAL PARTY

1

PKS

PARTIJA KOSOVSKIH SRBA

2

LQV

LËVIZJA QYTETARE VATRA

3

GIG

GRADANSKA INICIJATIVA GORE

4

PAI

PARTIA E ASHKANLIVE PËR INTEGRIM

5

IRDK

INICIATIVA E RE DEMOKRATIKE KOSOVËS

6

KTAP

KOSOVA TURK ADALET PARTISI

7

JGP

JEDINSTVENA GORANSKA PARTIJA

8

PDAK

PARTIA DEMOKRATIKE E ASHKANLIVE TË KOSOVËS

9

PD

PARTIA E DREJTËSISË

10

URA

PARTIA URA

11

PDS

PROGRESIVNA DEMOKRATSKA STRANKA

12

AGI

AKTIVNA GRADANSKA INICIJATIVA

13

OBKD

ORGANIZATA E BALLIT KOMBËTAR DEMOKRAT

14

BK

BALLI KOMBËTAR I KOSOVËS

15

SDA

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE

16

PG

POKRET ZA GORA

17

NSK

NAPREDNA SNAGA KOSOVA

18

KNRP

KOSOVAKI NEVI ROMANI PARTIA

19

PEK

PARTIA EKOLOGJIKE E KOSOVËS

20

PLE

PARTIA LIBERALE EGJIPTIANE

21

KDTP

KOSOVA DEMOKRATIK TURK PARTISI

22

NISMA

NISMA PËR KOSOVËN

23

SLS

SAMOSTALNA LIBERALNA STRANKA

24

NDS

NOVA DEMOKRATSKA STRANKA

25

LB

LËVIZJA PËR BASHKIM

26

FJALA

27

SRPSKA LISTA

28

LDK

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

29

PSD

PARITA SOCIAL DEMOKRATE

30

PSHDK

PARTIA SHQIPTARE DEMOKRISTIANE E KOSOVËS

31

AAK

ALEANCA PËR ARDHMËRINË E KOSOVËS

32

LËVIZJA VETËVENDOSJE

33

AKR

ALEANCA KOSOVA E RE

34

PDK

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

35

ALTERNATIVA

INICIATIVAT QYTETARE

GRAÐANSKA INICIJATIVA

CITIZEN INITIATIVES

1

INICIATIVA SHQIPTARE PËR SYRINIKË

2

INICIATIVA E THERANDËS

3

IQ LISTA PËR KAÇANIKUN

4

GRADANSKA INICIJATIVA MLADIH

5

INICIATIVA QYTETARE PËR NOVOBËRDEN

6

GI JEDNAKO ZA SVE

7

GI DEMOKRATSKA INICIJATIVA

8

GI NARODNA PRAVDA

9

INICIATIVA QYTETARE PËR DREJTËSI DHE UNITET

10

GI ZA NAS ZVECAN

11

GI NARODNO JEDINSTVO

12

INICIATIVA SHQIPËTARE PËR KLLOKOT

13

GI KLOKOT-VRBOVAC

14

INICIATIVA QYTETARE KLLOKOTMOGILL

15

INICIATIVË QYTETARE LËVIZJA PER DREJTËSI

16

INCIATIVA TË PAVARURIT E ISTOGUT

17

INCIATIVA QYTETARE SHQIPTARE

18

GI CENTRALNO KOSOVO

19

GI ZA EVROPSKO POMORAVLJE

20

INICIATIVA PËR PROGRESIN E KLINES

21

INICIATIVA QYTETARE DYZETENJËMIJË

22

INCIATIVA QYTETARE PËR DRENASIN

23

GI NARODNA SLOGA

24

GI LIPJAN NAŠA KUCA

25

NISMA QYTETARE PËR FERIZAJ

26

GI SDP- OLIVER IVANOVIC

27

GRADANSKA INICIJATIVA ZA ZUBIN POTOK

28

GRADANSKA INICIJATIVA ZA JEDNO

29

IQ VIZIONI PËR DRENAS

30

GI NOVI POCETAK

KANDIDATËT E PAVARUR

NEZAVISNI KANDIDATI

INDEPENDENT CANDIDATES

25